Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Makaron tagliatelle

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Tradycyjne tagliatelle podawane jest z sosem bolognese oraz startym parmezanem. Bardzo dobrze komponuje się również z innymi produktami, np. z wołowiną, cielęciną, bułką i orzechami lub pomidorami i bazylią.
Cechy charakterystyczne
Tagliatelle to makaron w kształcie długich pasków o grubości około 2 mm oraz szerokości 0,5-1 cm. Charakteryzuje się porowatą i szorstką fakturą.
Nazwa w języku angielskim
Tagliatelle (pasta)
Nazwa w języku francuskim
Tagliatelle
Nazwa w języku niemieckim
Tagliatelle

Makaron tagliatelle wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1584
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
379
kcal
Woda
7
g
Popiół
0.5
g
Białko ogółem
11.3
g
Białko zwierzęce
1.3
g
Białko roślinne
10
g
Cholesterol
63
mg
Węglowodany ogółem
78.4
g
Sacharoza
0.5
g
Laktoza
0
g
Skrobia
73.8
g
Błonnik pokarmowy
2.6
g
Izoleucyna
511
mg
Leucyna
817
mg
Lizyna
319
mg
Metionina
242
mg
Cystyna
324
mg
Fenyloalanina
569
mg
Tyrozyna
364
mg
Treonina
354
mg
Tryptofan
108
mg
Walina
590
mg
Arginina
537
mg
Histydyna
254
mg
Alanina
432
mg
Kwas asparginowy
623
mg
Kwas glutaminowy
3175
mg
Glicyna
352
mg
Prolina
1148
mg
Seryna
578
mg
Sód
17
mg
Potas
158
mg
Wapń
25
mg
Fosfor
119
mg
Magnez
21
mg
Żelazo
1.6
mg
Cynk
1.15
mg
Miedź
0.13
mg
Mangan
0.43
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
40
μg
retinol
35
μg
beta karoten
30
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.5
mg
witamina B1 (tiamina)
0.18
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.12
mg
Niacyna
0.63
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.07
mg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.43
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.06
g
Kwas arachidowy
0.02
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.51
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.58
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.63
g
Kwas linolowy
0.74
g
Linolenowy
0.05
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.01
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0.01
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.81
g

Przepisy z produktem:

Przepiórka na tagliatelle z warzyw
Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone ...
Kotlety, rozbratle z makaronem
Mięso oczyszczamy i dzielimy na kotlety.Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu po obu stronach.Na ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.177