Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Makaron pappardelle

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Tradycyjnie pappardelle podaje się z sosem z dzika lub zająca. Można je również dodawać do zup, mięs, warzyw oraz serów.
Cechy charakterystyczne
Pappardelle to długie pasy makaronu o szerokości 2-3 cm. Występują w formie mocno skręconych, poplątanych kłębków. Mogą mieć proste lub karbowane krawędzie. W niektórych włoskich miastach urządza się festiwale promujące makaron pappardelle.
Nazwa w języku angielskim
Pappardelle (pasta)
Nazwa w języku francuskim
Pappardelle
Nazwa w języku niemieckim
Pappardelle

Makaron pappardelle wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1584
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
379
kcal
Woda
7
g
Popiół
0.5
g
Białko ogółem
11.3
g
Białko zwierzęce
1.3
g
Białko roślinne
10
g
Cholesterol
63
mg
Węglowodany ogółem
78.4
g
Sacharoza
0.5
g
Laktoza
0
g
Skrobia
73.8
g
Błonnik pokarmowy
2.6
g
Izoleucyna
511
mg
Leucyna
817
mg
Lizyna
319
mg
Metionina
242
mg
Cystyna
324
mg
Fenyloalanina
569
mg
Tyrozyna
364
mg
Treonina
354
mg
Tryptofan
108
mg
Walina
590
mg
Arginina
537
mg
Histydyna
254
mg
Alanina
432
mg
Kwas asparginowy
623
mg
Kwas glutaminowy
3175
mg
Glicyna
352
mg
Prolina
1148
mg
Seryna
578
mg
Sód
17
mg
Potas
158
mg
Wapń
25
mg
Fosfor
119
mg
Magnez
21
mg
Żelazo
1.6
mg
Cynk
1.15
mg
Miedź
0.13
mg
Mangan
0.43
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
40
μg
retinol
35
μg
beta karoten
30
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.5
mg
witamina B1 (tiamina)
0.18
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.12
mg
Niacyna
0.63
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.07
mg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.43
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.06
g
Kwas arachidowy
0.02
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.51
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.58
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.63
g
Kwas linolowy
0.74
g
Linolenowy
0.05
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.01
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0.01
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.81
g

Przepisy z produktem:

Papardelle z pomidorkami i szparagami
Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
yellowhead casino new online slots 2015 online casinos that pay real cash no deposit bonus ...
ohydne!!!!!
Kinder Joy ~ Gość
online slots using paypal online roulette real money no deposit online roulette no limit ...
Sernix ~ Gość
fast loans quick personal loans quick loans quick loans
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.505