Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Jogurt grecki ma charakterystyczną gęstą konsystencję, można go kroić. Metoda jego produkcji jest bardzo zbliżona do jogurtów tradycyjnych, jedynie fermentacja odbywa się w opakowaniach jednostkowych, a nie w specjalnych zbiornikach. Jogurt typu greckiego idealnie sprawdza się jako baza dla rozmaitych sosów i dipów oraz jako samodzielna przekąska. Można go również dodawać do sałatek, deserów i potraw z grilla. Bardzo dobrze smakuje podany z miodem lub świeżymi owocami. Nadaje się do przygotowania greckiego tzatziki.
Bakterie stosowane do ukwaszenia
Jogurt grecki zawiera szczepy bakterii lactobacillus bulgaricus.
Nazwa w języku angielskim
Greek yogurt
Nazwa w języku francuskim
Yaourts grecs
Nazwa w języku niemieckim
Griechischer Joghurt

Jogurt grecki wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
363
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
86.7
kcal
Białko ogółem
7.3
g
Białko zwierzęce
7.3
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
13.3
mg
Węglowodany ogółem
3.3
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Sód
46.7
mg
Wapń
66.7
mg
Żelazo
0
mg
witamina C
0
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
3.3
g

Przepisy z produktem:

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.Na co najmniej 10 godzin ...
Koktajl bananowy z mango
Wszystkie składniki powinny być uprzednio schłodzone.Wszystko zmiksować, przelać do szklanek. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.338
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});