Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Kotlety ze zrazowej wołowej wewnętrznej

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Kotlety z zrazowej wewnętrznej odznaczają się dużą soczystością oraz ciemnoczerwoną barwą. Widoczne są na nich powięzi oraz drobinki tłuszczu. Powierzchnia mięsa jest gładka i błyszcząca. Zrazowa doskonale nadaje się do smażenia, duszenia, pieczenia oraz grillowania. Przegotowuje się z niej steki, zrazy, befsztyk oraz bitki.

Kotlety ze zrazowej wołowej wewnętrznej wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
665.25
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
159
kcal
Woda
70.06
g
Popiół
0
g
Białko ogółem
21.3
g
Białko zwierzęce
21.3
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
38
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
969
mg
Leucyna
1694
mg
Lizyna
1800
mg
Metionina
555
mg
Cystyna
0
mg
Fenyloalanina
841
mg
Tyrozyna
0
mg
Treonina
851
mg
Tryptofan
140
mg
Walina
1057
mg
Arginina
0
mg
Histydyna
0
mg
Alanina
0
mg
Kwas asparginowy
0
mg
Kwas glutaminowy
0
mg
Glicyna
0
mg
Prolina
0
mg
Seryna
0
mg
Sód
62
mg
Potas
346
mg
Wapń
24
mg
Fosfor
208
mg
Magnez
23
mg
Żelazo
1.69
mg
Cynk
3.98
mg
Miedź
0.092
mg
Mangan
0.013
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.32
mg
witamina B1 (tiamina)
0.087
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.113
mg
Niacyna
0
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.633
mg
foliany (kwas foliowy)
0
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
2.98
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
3.271
g
Kwas linolowy
0
g
Linolenowy
0
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.289
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Your Domain Name essay writing service custom essay writing service reviews ...
Sernix ~ Gość
payday loans online payday loans online payday loans online https://paydayloansonline.us.com/ - ...
online payday advance loan additional reading payday loan online https://onlineloans.us.com/
click for source photo assignment essays writing services best essay writing service reviews
write website to write essays https://writemyessay.us.com/ essay writing service
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.426