Opis:
Opis ogólny
Melony miodowe są najpopularniejszymi melonami. Owoce mają owalny, wydłużony kształt, przypominający piłkę do rugby. Melon miodowy okryty jest dość grubą, żółtą skórą. Miąższ owocu jest delikatny, słodki i soczysty, może mieć kolor od jasnozielonego do żółtego.

Melon miodowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
150.6
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
36
kcal
Woda
89.8
g
Białko ogółem
0.54
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.54
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
9.1
g
Sacharoza
2.48
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0.8
g
Izoleucyna
13
mg
Leucyna
16
mg
Lizyna
18
mg
Metionina
5
mg
Fenyloalanina
15
mg
Treonina
13
mg
Tryptofan
5
mg
Walina
18
mg
Sód
18
mg
Potas
228
mg
Wapń
6
mg
Fosfor
11
mg
Magnez
10
mg
Żelazo
0.17
mg
Cynk
0.09
mg
Miedź
0.02
mg
Mangan
0.03
mg
retinol
0
μg
beta karoten
30
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.02
mg
witamina B1 (tiamina)
0.038
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.012
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.088
mg
foliany (kwas foliowy)
19
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
18
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.038
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.003
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.059
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.918