Opis:
Opis ogólny
Melony miodowe są najpopularniejszymi melonami. Owoce mają owalny, wydłużony kształt, przypominający piłkę do rugby. Melon miodowy okryty jest dość grubą, żółtą skórą. Miąższ owocu jest delikatny, słodki i soczysty, może mieć kolor od jasnozielonego do żółtego.

Melon miodowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
150.6
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
36
kcal
Woda
89.8
g
Białko ogółem
0.54
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.54
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
9.1
g
Sacharoza
2.48
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0.8
g
Izoleucyna
13
mg
Leucyna
16
mg
Lizyna
18
mg
Metionina
5
mg
Fenyloalanina
15
mg
Treonina
13
mg
Tryptofan
5
mg
Walina
18
mg
Sód
18
mg
Potas
228
mg
Wapń
6
mg
Fosfor
11
mg
Magnez
10
mg
Żelazo
0.17
mg
Cynk
0.09
mg
Miedź
0.02
mg
Mangan
0.03
mg
retinol
0
μg
beta karoten
30
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.02
mg
witamina B1 (tiamina)
0.038
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.012
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.088
mg
foliany (kwas foliowy)
19
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
18
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.038
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.003
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.059
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.176