Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Ser Grana Padano

Opis:
Definicja
Grana Padano jest włoskim półtłustym serem podpuszczkowym, dojrzewającym. Produkowany jest w ponad dwudziestu prowincjach północnej Italii. Jego nazwa pochodzi od nazwy niziny padańskiej (Pianura Padana). Ser ma cylindryczny kształt, waży od 25 do 40kg, a jego średnica wynosi około 40-45cm. Pokryty jest gładką, zbitą i twardą jasnożółtą skórką. Również jasnożółty miąższ sera ma charakterystyczny, słodki i lekko pikantny smak oraz granulowaną, ale zbitą i twardą konsystencję. Grana Padano doskonale nadaje się do długotrwałego przechowywania, nawet kilkuletniego.
Zastosowanie
Najczęściej podawany jest jako przystawka. Starty Grana Padano stanowi ponadto doskonały dodatek do wielu potraw, np. zapiekanych.
Dobre źródło
Ser Grana Padano stanowi dobre źródło białka i wapnia. Zawiera jedynie około 30% tłuszczu.
Sposób produkcji
Ten rodzaj sera produkowany jest z mleka krowiego. Pobiera się je z dwóch bezpośrednio następujących po sobie udojów. Usuwa się wytrąconą śmietankę, a następnie podgrzewa i dodaje podpuszczkę oraz bakterie kwasu mlekowego. Po oddzieleniu serwatki, ser przekłada się do drewnianych form, w których dojrzewa. Okres ten wynosi co najmniej 8 miesięcy.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.181