Chili Chipotle

Opis:
Zastosowanie
Chipotle jest jednym z kluczowych składników ostrych tradycyjnych meksykański potraw. Wykorzystuje się go przy przyrządzaniu sals i w połączeniu z innymi przyprawami jest składnikiem marynat do mięs. Jest niezastąpionym składnikiem zup i gulaszy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań z fasoli i soczewicy.
Elementy kulinarne
Chili Chipotle produkowane jest z dojrzałych papryczek Jalapenos. Papryczki poddawane są kilkudniowemu wędzeniu. Po wysuszeniu przypominają śliwki.
Smak
Smak Chipotle jest ostry z lekkim posmakiem dymu.
Nazwa w języku angielskim
Chili Chipotle
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
buy essays buy an essay paper buy essays buy essay
college essays college essay college essay online writing essays help
writing essay online online essay help write my essay online homework online
quick approval loans quick loans for people with bad credit quick payday loans no credit check ...
homepage payday loans online loans online Check Out Your URL
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.226