Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Pularda

Opis:
Zastosowanie
Pularda jest to młoda kura, która została wysterylizowana, a następnie w specjalny sposób tuczona. Dawniej pulardy jadano często, obecnie zastąpiły je brojlery. Jej delikatne mięso doskonale nadaje się do przyrządzania dań pieczonych, duszonych, smażonych i gotowanych. Świetnie komponuje się z warzywami, pieczarkami, truflami, a także z różnymi ziołami. Najczęściej podawana jest pieczona w całości.
Struktura mięsa
Mięso jest kruche i delikatne. Najwyżej cenione są pulardy dziwięciotygodniowe, o masie od 1,2 do 1,5kg
Dobre źródło
Mięso z pulardy jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka.
Nazwa w języku francuskim
Poularde
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
write essay online direct lenders for bad credit
online essay writing services
https://onlineloans.us.com/ - payday loans online direct lenders
https://loansforbadcredit.us.com/ - bad credit loans direct lenders
https://essaywritingservices.us.com/ - how to assign oxidation number
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.166