Pasta pandanowa

Opis:
Zastosowanie
Jest to pasta barwiąco-aromatyzująca, nadaje potrawom intensywnie zielony kolor, jest również wykorzystywana jako przyprawa. W południowo-wschodniej Azji pasta pandanowa jest bardzo popularnym dodatkiem do ciast, słodyczy, dań z ryżu, napojów, a także mięs. W Polsce jest trudno dostępna.
Elementy kulinarne
Pastę pandanową otrzymuje się z liści pandanowca.
Pochodzenie
Azja południowo-wschodnia
Smak
Ma dość specyficzny smak, ale dodana do potrwa w niewielkich ilościach jest niemal niewyczuwalna.
Kolor
Intensywnie zielony, dodawana w małych ilościach barwi żywność na jasnozielony kolor.

Przepisy z produktem:

Ciasto pandanowe
Do mleczka kokosowego dodajemy pastę pandanową i dokładnie mieszamy.Oddzielamy białka od ...
Zielony omlet
Wędlinę kroimy w kostkę.Ser kroimy w plasterki.Rukolę myjemy, osuszamy i rozdzieramy na ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707