Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Mięso kurze bogate jest w łatwo przyswajalne białko zwierzęce, a także witaminy z grupy B oraz magnez, fosfor i cynk. Otrzymuje się je z kur mięsnych, a także ich krzyżówek z brojlerami. Mięso to zawiera stosunkowo mało tłuszczu i kilokalorii. Polecane jest osobom odchudzającym się, znajdującym się na diecie wysokobiałkowej oraz jako dodatek do dań dla małych dzieci.
Nazwa w języku angielskim
chicken meat
Nazwa w języku francuskim
viande de poulet
Nazwa w języku niemieckim
Hühnerfleisch

Mięso z kurczaka wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
844
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
202
kcal
Woda
66.4
g
Popiół
0.8
g
Białko ogółem
18.5
g
Białko zwierzęce
18.5
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
81
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
846
mg
Leucyna
1437
mg
Lizyna
1572
mg
Metionina
562
mg
Cystyna
175
mg
Fenyloalanina
715
mg
Tyrozyna
610
mg
Treonina
862
mg
Tryptofan
225
mg
Walina
919
mg
Arginina
1234
mg
Histydyna
535
mg
Alanina
1182
mg
Kwas asparginowy
1840
mg
Kwas glutaminowy
2877
mg
Glicyna
1214
mg
Prolina
940
mg
Seryna
755
mg
Sód
66
mg
Potas
307
mg
Wapń
11
mg
Fosfor
162
mg
Magnez
19
mg
Żelazo
1.6
mg
Cynk
1.39
mg
Miedź
0.06
mg
Mangan
0.03
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
9
μg
retinol
9
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.66
mg
witamina B1 (tiamina)
0.083
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.159
mg
Niacyna
5.16
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.47
mg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0.01
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.08
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0.01
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
2.34
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0.04
g
Kwas stearynowy
0.67
g
Kwas arachidowy
0.08
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
3.23
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0.01
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
5.68
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.1
g
Kwas erukowy
0.04
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
7.8
g
Kwas linolowy
2.7
g
Linolenowy
0.11
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.01
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0.11
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
2.93
g

Przepisy z produktem:

Kurczak z czosnkiem i ziołami
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacieramy ziołami oraz ...
Rosół drobiowy
Warzywa myjemy i obieramy. Oddzielnie myjemy mięso. Umieszczamy je w garnku, zalewamy wodą i ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.188
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});