Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Rozbratel doskonale nadaję się na steki, rumsztyki oraz filety. Ponadto znakomicie komponuje się w daniach pieczonych, duszonych oraz grillowanych.
Smak
Swoisty, soczysty i delikatny smak.
Zapach
Zapach jest świeży, swoisty.
Kolor
Rozbratel najwyższej jakości ma jasnoczerwony kolor.
Przerost tłuszczowy
Charakteryzuje się średnim przerostem tłuszczowym.
Pochodzenie
Mięso pochodzi z części grzbietowej tuszy wołowej.
Struktura mięsa
Tkanka mięśniowa jest grubowłóknista, obrośnięta delikatnie tłuszczem i błonami.
Dobre źródło
Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego.
Cechy świeżego mięsa
Rozbratel z kością zwany często międzyżebrówką, charakteryzuje się kruchym i soczystym mięsem, które obrośnięte jest tłuszczem oraz błonami. Mięso niezbyt dobrze odstaje od kości, często widoczne są białe powięzia.

Rozbratel bez kości najwyższej jakości charakteryzuje się kruchym i soczystym mięsem, które obrośnięte jest delikatnie tłuszczem oraz błonami. Ma barwę od czerwonej do ciemnoczerwonej, często widoczne są białe powięzi lub błony.
Gdzie kupić
supermarket, rzeźnik
Metoda pakowania
próżniowe, na tackach
Metoda przygotowania
duszenie, mielenie, smażenie, pieczenie, mielenie
Wykorzystanie
gulasz, zrazy, kiełbasy, konserwy, tatar
Przechowywanie mięsa surowego
lodówka czas i temperatura zamrażarka
duże kawałki do 3 dni w temp. od 2ºC do7ºC w temp. od - 12 do - 18ºC, około 12 miesięcy
małe kawałki jeden dzień w temp. od 2ºC do 7ºC w temp. od - 12 do - 18ºC, około 12 miesięcy
mięso mielone kilka dni w temp. od 2ºC do 7ºC w temp. od - 12 do - 18ºC, około 12 miesięcy
Przechowywanie wędlin
sposób przechowywania czas i temperatura
zawinięte w pergamin maksymalny czas przechowywania w temp. od 2ºC do 7ºC do 3 dni
Rozmrażanie
metoda opis
rozmrażanie w lodówce Wyjmujemy mięso z zamrażalnika i przekładamy je do części chłodzącej lodówki (temp. 4-7ºC).
rozmrożenie z wykorzystaniem płynów Zawinięte w folię mięso zanurzamy w naczyniu z wodą. Po około 30 min. zmieniamy wodę. Czynność powtarzamy do momentu, aż mięso się rozmrozi.
rozmrażanie w mikrofalówce Umieszczamy mięso w mikrofalówce i wybieramy opcje rozmrażanie. Proces ten trwa kilka minut.
Postać handlowa
rozbratel z kością, rozbratel bez kości

Rozbratel wołowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
658
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
157
kcal
Woda
72.3
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
16.7
g
Białko zwierzęce
16.7
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
70
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
828
mg
Leucyna
1396
mg
Lizyna
1532
mg
Metionina
465
mg
Cystyna
221
mg
Fenyloalanina
758
mg
Tyrozyna
619
mg
Treonina
791
mg
Tryptofan
193
mg
Walina
863
mg
Arginina
1087
mg
Histydyna
586
mg
Alanina
1005
mg
Kwas asparginowy
1547
mg
Kwas glutaminowy
2630
mg
Glicyna
837
mg
Prolina
650
mg
Seryna
694
mg
Sód
34
mg
Potas
313
mg
Wapń
14
mg
Fosfor
180
mg
Magnez
21
mg
Żelazo
2.8
mg
Cynk
2.78
mg
Miedź
0.08
mg
Mangan
0.02
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
12
μg
retinol
12
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.35
mg
witamina B1 (tiamina)
0.07
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.225
mg
Niacyna
4.19
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.25
mg
foliany (kwas foliowy)
0
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.32
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0.08
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
2.54
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0.14
g
Kwas stearynowy
1.76
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
4.84
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0.11
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0.02
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
3.63
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.03
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
4.32
g
Kwas linolowy
0.25
g
Linolenowy
0.09
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.34
g

Przepisy z produktem:

Rozbratle z grzybami
Rozbratle rozbijamy tłuczkiem do mięsa i szpikujemy słoniną.Mięso smażymy na maśle, a gdy ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Nigdy nie doceniałem tego napoju. Jest w porównaniu z innymi napojami gazowanymi wyjątkowo ...
Nazywają się familijne a zawierają tłuszcz utwardzony ,który powoduje: znacznie ...
słyszałam, że grapefruit jest owocem dla odchudzających, się ale tak na dobrą sprawę każdy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.295