Kotlety poznańskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Mózg cielęcy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety poznańskie
  1. 1. Cielęcinę dzielimy na 4 równe części i formujemy okrągłe płaskie zrazy.
  2. 2. Zrazy solimy, oprószamy mąką i obsmażamy na maśle, aby się lekko zrumieniły.
  3. 3. Kotlety wyjmujemy na talerz, aby przestygły.
  4. 4. Posiekaną cebulę podsmażamy na pozostałym maśle. Gdy będzie miękka (nie powinna być zrumieniona), dodajemy obrany z błon i posiekany mózg.
  5. 5. Mózg smażymy chwilę, dodajemy śmietanę, wciskamy sok z cytryny i zdejmujemy z ognia.
  6. 6. Do mózgu wbijamy żółtko, wsypujemy pokrojoną drobno bułkę, solimy i mieszamy.
  7. 7. Tak przygotowany mózg nakładamy na usmażone zrazy z dwóch stron i zawijamy dokładnie w zwilżony wodą opłatek.
  8. 8. Gotowe zrazy wyrównujemy, smarujemy rozbitym jajkiem, obsypujemy bułką tartą i smażymy na smalcu.
  9. 9. Podajemy po usmażeniu, udekorowane jarzynami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.759