Pasztet z gęsich wątróbek (na sposób strasburski)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z gęsich wątróbek (na sposób strasburski)
  1. 1. Na rozgrzanym gęsim smalcu (10dkg) ob­smażamy wątróbki, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i całe trufle.
  2. 2. Dusimy całość 10-15 minut pod przykryciem i podlewamy rosołem.
  3. 3. Gotujemy w wo­dzie słoninę wieprzową przez 20 minut.
  4. 4. Z wą­tróbek oraz trufli kroimy plasterki do przełożenia pasztetu, resztę wraz ze słoniną oraz cebulą mielimy i przecieramy.
  5. 5. Dodajemy przyprawy korzenne i wino, mieszamy z sosem z wątróbki, solimy.
  6. 6. Formę nasmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą wypełniamy do połowy masą, przekładamy plastrami wątróbki i trufli.
  7. 7. Na wierzch na­kładamy warstwę gęsiego smalcu, przy­krywamy szczelnie papierem do pieczenia, aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda.
  8. 8. Wstawiamy fo­rmę do brytfanny, na spód której wlewamy niewielką ilość wody, gotujemy pod przykryciem 2 godziny.
  9. 9. Przed podaniem ostroż­nie zdejmujemy warstwę smalcu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.096