Krem z krewetek

Krem z krewetek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.06
18
Średnia 3.06 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem z krewetek
  1. 1. Krewetki obrać z pancerzy i wypłukać w zimnej wodzie.
    Krewetki obrać z pancerzy i wypłukać w zimnej wodzie.
  2. 2. Marchew i pietruszkę obrać i przekroić na pół.
  3. 3. Na gotującą się wodę wrzucamy warzywa i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
  4. 4. Na 5 minut przed wyjęciem warzyw wrzucamy krewetki.
  5. 5. Wyjmujemy na sito warzywa i krewetki, a wywar odstawiamy do wystygnięcia.
  6. 6. Miksujemy krewetki i marchew na gładką masę i dolewamy pełną szklankę wywaru, całość mieszamy.
  7. 7. Na patelni roztapiamy masło i mieszamy z łyżką mąki.
  8. 8. Mieszamy masę krewetkową z masłem i mąką.
  9. 9. Przyprawiamy całość solą, pieprzem i bazylią.
  10. 10. Krem podajemy na zimno lub ciepło, ze szczypiorkiem i śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia karaibska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza warzywa
Metody przygotowania: Blenderowanie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.025