Krem z krewetek

Krem z krewetek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.06
18
Średnia 3.06 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem z krewetek
  1. 1. Krewetki obrać z pancerzy i wypłukać w zimnej wodzie.
    Krewetki obrać z pancerzy i wypłukać w zimnej wodzie.
  2. 2. Marchew i pietruszkę obrać i przekroić na pół.
  3. 3. Na gotującą się wodę wrzucamy warzywa i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
  4. 4. Na 5 minut przed wyjęciem warzyw wrzucamy krewetki.
  5. 5. Wyjmujemy na sito warzywa i krewetki, a wywar odstawiamy do wystygnięcia.
  6. 6. Miksujemy krewetki i marchew na gładką masę i dolewamy pełną szklankę wywaru, całość mieszamy.
  7. 7. Na patelni roztapiamy masło i mieszamy z łyżką mąki.
  8. 8. Mieszamy masę krewetkową z masłem i mąką.
  9. 9. Przyprawiamy całość solą, pieprzem i bazylią.
  10. 10. Krem podajemy na zimno lub ciepło, ze szczypiorkiem i śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia karaibska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza warzywa
Metody przygotowania: Blenderowanie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.473