Łosoś marynowany

Łosoś marynowany
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
3
Średnia 2 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś marynowany
  1. 1. Łososia kroimy w dzwonka, wybieramy ości i solimy.
    Łososia kroimy w dzwonka, wybieramy ości i solimy.
  2. 2. Wkładamy na rozgrzaną patelnie i smażymy, pilnując aby łosoś się nie rozpadł.
  3. 3. Oddzielnie, w małej ilości wody, gotujemy ości i odpadki z ryby wraz z selerem i marchwią. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną.
  4. 4. Miękkie warzywa odcedzamy i kroimy w plasterki.
  5. 5. Pokrojone jarzyny mieszamy z winem i sokiem z cytryny.
  6. 6. Wkładamy pokrojoną w krążki cebulę i go­tujemy aż zmięknie, następnie studzimy.
  7. 7. Usmażoną rybę układamy w słoju wraz z pozostałą oli­wą, zalewamy wystudzoną marynatą, przykrywamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.701