Łosoś marynowany

Łosoś marynowany
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
3
Średnia 2 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś marynowany
  1. 1. Łososia kroimy w dzwonka, wybieramy ości i solimy.
    Łososia kroimy w dzwonka, wybieramy ości i solimy.
  2. 2. Wkładamy na rozgrzaną patelnie i smażymy, pilnując aby łosoś się nie rozpadł.
  3. 3. Oddzielnie, w małej ilości wody, gotujemy ości i odpadki z ryby wraz z selerem i marchwią. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną.
  4. 4. Miękkie warzywa odcedzamy i kroimy w plasterki.
  5. 5. Pokrojone jarzyny mieszamy z winem i sokiem z cytryny.
  6. 6. Wkładamy pokrojoną w krążki cebulę i go­tujemy aż zmięknie, następnie studzimy.
  7. 7. Usmażoną rybę układamy w słoju wraz z pozostałą oli­wą, zalewamy wystudzoną marynatą, przykrywamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.646