Pieczeń zapiekana z ziemniakami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Krzyżówka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zapiekana z ziemniakami
  1. 1. Wołowinę gotujemy w wodzie aż będzie w połowie miękka.
  2. 2. Wyjmujemy mięso z wody, osuszamy oprószamy mąką i obsmażamy w rondlu na rozgrzanym maśle.
  3. 3. Dodajemy drobno pokrojoną jedną marchew, seler, pietruszkę i cebulę.
  4. 4. Całość podlewamy wywarem powstałym podczas gotowania mięsa i dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Z marchwi i kalarepy wykrawamy małe kulki i gotujemy je w wodzie z cukrem i solą.
  6. 6. Oddzielnie gotujemy ziemniaki z solą, ucieramy je z masłem i dodajemy posiekaną pietruszkę.
  7. 7. Do przestudzonych ziemniaków wbijamy całe jaja i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Gotową masę układamy na pieczeni.
  9. 9. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 20 do 25 minut.
  10. 10. Gdy ziemniaki się przypieką i będą miały złotawą skorupkę, obkładamy je kulkami z jarzyn i polewamy sosem spod pieczeni.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.561