Pieczeń zapiekana z ziemniakami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Krzyżówka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zapiekana z ziemniakami
  1. 1. Wołowinę gotujemy w wodzie aż będzie w połowie miękka.
  2. 2. Wyjmujemy mięso z wody, osuszamy oprószamy mąką i obsmażamy w rondlu na rozgrzanym maśle.
  3. 3. Dodajemy drobno pokrojoną jedną marchew, seler, pietruszkę i cebulę.
  4. 4. Całość podlewamy wywarem powstałym podczas gotowania mięsa i dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Z marchwi i kalarepy wykrawamy małe kulki i gotujemy je w wodzie z cukrem i solą.
  6. 6. Oddzielnie gotujemy ziemniaki z solą, ucieramy je z masłem i dodajemy posiekaną pietruszkę.
  7. 7. Do przestudzonych ziemniaków wbijamy całe jaja i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Gotową masę układamy na pieczeni.
  9. 9. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 20 do 25 minut.
  10. 10. Gdy ziemniaki się przypieką i będą miały złotawą skorupkę, obkładamy je kulkami z jarzyn i polewamy sosem spod pieczeni.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.657