Kulebiak z kaszą gryczaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z kaszą gryczaną
  1. 1. Do miski przesiewamy połowę mąki i zalewamy ją wrzącym mlekiem.
  2. 2. Mieszamy i rozcieramy na jednolitą masę.
  3. 3. Do ciepłej, ale nie gorącej masy dodajemy rozdrobnione z mlekiem, cukrem i mąką drożdże.
  4. 4. Po dokładnym wymieszaniu, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy na pół godziny.
  5. 5. Dodajemy żółtka i sól. Ręcznie wyrabiamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy roztopione masło, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
  7. 7. Gotujemy grzyby.
  8. 8. Po ugotowaniu wyjmujemy je, drobno siekamy i z powrotem wkładamy do naczynia, w którym się gotowały.
  9. 9. Solimy i dodajemy połowę smalcu, dolewamy wodę tak, aby powstało 0,5 litra płynu.
  10. 10. Wsypujemy przebraną kaszę gryczaną i wstawiamy na 40 minut do piekarnika.
  11. 11. Do przecedzonej kaszy dodajemy 1 surowe jajo i pieprz.
  12. 12. Wałkujemy wyrośnięte ciasto, aby uzyskać placek wielkości arkusza papieru.
  13. 13. Nakładamy przygotowany farsz i zawijamy jak strudel.
  14. 14. Owijamy go natłuszczonym pergaminem i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia.
  15. 15. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.553