Kulebiak z kaszą gryczaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z kaszą gryczaną
  1. 1. Do miski przesiewamy połowę mąki i zalewamy ją wrzącym mlekiem.
  2. 2. Mieszamy i rozcieramy na jednolitą masę.
  3. 3. Do ciepłej, ale nie gorącej masy dodajemy rozdrobnione z mlekiem, cukrem i mąką drożdże.
  4. 4. Po dokładnym wymieszaniu, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy na pół godziny.
  5. 5. Dodajemy żółtka i sól. Ręcznie wyrabiamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy roztopione masło, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
  7. 7. Gotujemy grzyby.
  8. 8. Po ugotowaniu wyjmujemy je, drobno siekamy i z powrotem wkładamy do naczynia, w którym się gotowały.
  9. 9. Solimy i dodajemy połowę smalcu, dolewamy wodę tak, aby powstało 0,5 litra płynu.
  10. 10. Wsypujemy przebraną kaszę gryczaną i wstawiamy na 40 minut do piekarnika.
  11. 11. Do przecedzonej kaszy dodajemy 1 surowe jajo i pieprz.
  12. 12. Wałkujemy wyrośnięte ciasto, aby uzyskać placek wielkości arkusza papieru.
  13. 13. Nakładamy przygotowany farsz i zawijamy jak strudel.
  14. 14. Owijamy go natłuszczonym pergaminem i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia.
  15. 15. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.264