Kulebiak z ryżem i jajami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z ryżem i jajami
  1. 1. Rozdrabniamy drożdże, rozprowadzamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i 1 łyżeczkę mąki.
  2. 2. Odstawiamy, aby drożdże wyrosły.
  3. 3. Przesiewamy na stolnicę mąkę i dodajemy wyrośnięte drożdże, żółtko i szczyptę soli.
  4. 4. Zagniatamy ciasto, dodając do niego śmietanę.
  5. 5. Przekładamy ciasto na oprószony mąką talerz, przykrywamy je i odstawiamy na godzinę.
  6. 6. Gotujemy grzyby, następnie na uzyskanym wywarze grzybowym gotujemy na miękko ryż.
  7. 7. Grzyby smażymy na maśle z posiekaną cebulą.
  8. 8. Łączymy je z ryżem i posiekanymi, ugotowanymi na twardo jajami, mieszamy.
  9. 9. Na oprószonej mąką stolnicy, wałkujemy ciasto.
  10. 10. Kiedy powstanie placek grubości palca, układamy na nim cienkie i miękkie płatki masła.
  11. 11. Przykrywamy jak ciasto francuskie i wałkujemy 4 razy, koniecznie w jednym kierunku.
  12. 12. Przekładamy na nie farsz i zwijamy jak strudel.
  13. 13. Powierzchnię ciasta smarujemy białkiem.
  14. 14. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 15-30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715