Kulebiak z ryżem i jajami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z ryżem i jajami
  1. 1. Rozdrabniamy drożdże, rozprowadzamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i 1 łyżeczkę mąki.
  2. 2. Odstawiamy, aby drożdże wyrosły.
  3. 3. Przesiewamy na stolnicę mąkę i dodajemy wyrośnięte drożdże, żółtko i szczyptę soli.
  4. 4. Zagniatamy ciasto, dodając do niego śmietanę.
  5. 5. Przekładamy ciasto na oprószony mąką talerz, przykrywamy je i odstawiamy na godzinę.
  6. 6. Gotujemy grzyby, następnie na uzyskanym wywarze grzybowym gotujemy na miękko ryż.
  7. 7. Grzyby smażymy na maśle z posiekaną cebulą.
  8. 8. Łączymy je z ryżem i posiekanymi, ugotowanymi na twardo jajami, mieszamy.
  9. 9. Na oprószonej mąką stolnicy, wałkujemy ciasto.
  10. 10. Kiedy powstanie placek grubości palca, układamy na nim cienkie i miękkie płatki masła.
  11. 11. Przykrywamy jak ciasto francuskie i wałkujemy 4 razy, koniecznie w jednym kierunku.
  12. 12. Przekładamy na nie farsz i zwijamy jak strudel.
  13. 13. Powierzchnię ciasta smarujemy białkiem.
  14. 14. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 15-30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728