Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.63
8
Średnia 3.63 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Biodrówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz szegedyński
  1. 1. Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
    Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
  2. 2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa.
  3. 3. Szatkujemy kapustę i wkładamy do garnka z mięsem.
  4. 4. Dodajemy cebulę i czosnek.
  5. 5. Wlewamy przegotowaną wodę tak, aby składniki były przykryte.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem.
  7. 7. Gotujemy aż zawrze. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  8. 8. Nakładamy na talerze. Każdą porcję polewamy śmietaną i dekorujemy pokrojoną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.893