Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Biodrówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz szegedyński
  1. 1. Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
    Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
  2. 2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa.
  3. 3. Szatkujemy kapustę i wkładamy do garnka z mięsem.
  4. 4. Dodajemy cebulę i czosnek.
  5. 5. Wlewamy przegotowaną wodę tak, aby składniki były przykryte.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem.
  7. 7. Gotujemy aż zawrze. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  8. 8. Nakładamy na talerze. Każdą porcję polewamy śmietaną i dekorujemy pokrojoną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
To nie jest łosoś ,tylko farbowany mintaj albo czarniak. Kiedy na opakowaniu jest napisane ...
Narodziłem się po to, żeby dzieci psuć. Nabroiłem, lubię w czoko, kutas leci w dziób. Twoja ...
U mnie nie działa niestety żadna z powyższych metod :( Jestem już w desperacji, nudności ...
Halo alo jesteś nikodem. ps ssij pałe
five nife nigthe freede 2 31 4
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.592