Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.63
8
Średnia 3.63 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Biodrówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz szegedyński
  1. 1. Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
    Mięso kroimy w dość dużą kostkę, solimy i obsmażamy na smalcu, przekładamy do garnka.
  2. 2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa.
  3. 3. Szatkujemy kapustę i wkładamy do garnka z mięsem.
  4. 4. Dodajemy cebulę i czosnek.
  5. 5. Wlewamy przegotowaną wodę tak, aby składniki były przykryte.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem.
  7. 7. Gotujemy aż zawrze. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  8. 8. Nakładamy na talerze. Każdą porcję polewamy śmietaną i dekorujemy pokrojoną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794