Zupa z flaczków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pulpety z cielęciny  g  x   kcal =  kcal
Knedle ziemniaczane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z flaczków
  1. 1. Dokładnie oczyszczone flaki zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez 5-10 minut.
  2. 2. Z flaków odcedzamy wodę z pierwszego gotowania i ponownie zalewamy czystą wodą. Gotujemy cały czas mieszając. W międzyczasie uzupełniamy odparowaną wodę.
  3. 3. Miękkie flaki odcedzamy i kroimy w wąskie pasy.
  4. 4. Pokrojone warzywa dusimy na maśle. Gdy będą miękkie posypujemy je mąką zmieszaną z rosołem z gotowania flaków. Na koniec dodajemy flaki i przyprawy. Całość zagotowujemy.
  5. 5. Flaki przygotowujemy dzień przed podaniem. Dopiero następnego dnia doprawiamy je jarzynami i przyprawami.
  6. 6. Zupę najlepiej podawać z pulpetami z surowego mięsa lub ziemniaczanymi knedlami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.827