Zupa z flaczków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pulpety z cielęciny  g  x   kcal =  kcal
Knedle ziemniaczane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z flaczków
  1. 1. Dokładnie oczyszczone flaki zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez 5-10 minut.
  2. 2. Z flaków odcedzamy wodę z pierwszego gotowania i ponownie zalewamy czystą wodą. Gotujemy cały czas mieszając. W międzyczasie uzupełniamy odparowaną wodę.
  3. 3. Miękkie flaki odcedzamy i kroimy w wąskie pasy.
  4. 4. Pokrojone warzywa dusimy na maśle. Gdy będą miękkie posypujemy je mąką zmieszaną z rosołem z gotowania flaków. Na koniec dodajemy flaki i przyprawy. Całość zagotowujemy.
  5. 5. Flaki przygotowujemy dzień przed podaniem. Dopiero następnego dnia doprawiamy je jarzynami i przyprawami.
  6. 6. Zupę najlepiej podawać z pulpetami z surowego mięsa lub ziemniaczanymi knedlami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.785