Kulebiaczki z wędzonym śledziem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź wędzony  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiaczki z wędzonym śledziem
  1. 1. Rozprowadzamy drożdże łyżką ciepłego mleka i dodajemy łyżkę mąki oraz cukier do smaku.
  2. 2. Kiedy wyrosną, wlewamy je do miski z przesianą mąką i dodajemy żółtka, mleko, cukier, sól.
  3. 3. Ugniatamy przez 15 minut.
  4. 4. Dodajemy łyżkę mleka, aby ciasto nie było zbyt twarde.
  5. 5. Wlewamy rozpuszczone ciepłe masło i mieszamy jeszcze przez 5 minut.
  6. 6. Kiedy uzyskamy jednolitą masę, wygładzamy ciasto, przykrywamy serwetką i postawiamy je w ciepłym miejscu, aby wyrosło.
  7. 7. Wędzone śledzie obieramy ze skórek i ości.
  8. 8. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy, mieszamy ze śledziami.
  9. 9. Drobno siekamy i łączymy z uduszoną na maśle cebulą, jajem i śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Kiedy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 24 kawałki, obsypujemy mąką i wałkujemy.
  11. 11. Na każdy z nich nakładamy farsz i zawijamy jak naleśniki.
  12. 12. Układamy kawałki na blasze i pozostawiamy na kilka minut, aby wyrosły.
  13. 13. Smarujemy je białkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.064