Kulebiaczki z wędzonym śledziem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź wędzony  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiaczki z wędzonym śledziem
  1. 1. Rozprowadzamy drożdże łyżką ciepłego mleka i dodajemy łyżkę mąki oraz cukier do smaku.
  2. 2. Kiedy wyrosną, wlewamy je do miski z przesianą mąką i dodajemy żółtka, mleko, cukier, sól.
  3. 3. Ugniatamy przez 15 minut.
  4. 4. Dodajemy łyżkę mleka, aby ciasto nie było zbyt twarde.
  5. 5. Wlewamy rozpuszczone ciepłe masło i mieszamy jeszcze przez 5 minut.
  6. 6. Kiedy uzyskamy jednolitą masę, wygładzamy ciasto, przykrywamy serwetką i postawiamy je w ciepłym miejscu, aby wyrosło.
  7. 7. Wędzone śledzie obieramy ze skórek i ości.
  8. 8. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy, mieszamy ze śledziami.
  9. 9. Drobno siekamy i łączymy z uduszoną na maśle cebulą, jajem i śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Kiedy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 24 kawałki, obsypujemy mąką i wałkujemy.
  11. 11. Na każdy z nich nakładamy farsz i zawijamy jak naleśniki.
  12. 12. Układamy kawałki na blasze i pozostawiamy na kilka minut, aby wyrosły.
  13. 13. Smarujemy je białkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.398