Pieczeń wołowa z chrzanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń wołowa z chrzanem
  1. 1. Wyżyłowane i nasolone mięso zrumieniamy na maśle (5dkg).
  2. 2. Podlewamy odrobiną wody i dusimy wolno pod przykryciem.
  3. 3. Chrzan ucieramy, dodajemy pozostałe masło, tartą bułkę, żółtko, 1 łyżeczkę soku z cytryny, sól oraz pół łyżeczki cukru i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Mięso nacinamy w środku, a do wyciętej w ten sposób kieszeni wkładamy przygotowaną masę.
  5. 5. Pieczeń wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C, aby się zapiekła.
  6. 6. Rozrabiamy śmie­tanę z mąką i 1 łyżką soku z cytryny, dodajemy szczyptę cukru i soli. Hartujemy z kilkoma łyżkami sosu i wlewamy do pieczeni.
  7. 7. Pieczeń zapiekamy ze śmietaną i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.333