Przepis związany z wydarzeniem
Tydzień Gastronomii Chile w Warszawie
adres: Belwederska 23, Warszawa

Ensalada Chilena -Sałatka Chilijska

Ensalada Chilena -Sałatka Chilijska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
9
Średnia 3.44 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ensalada Chilena -Sałatka Chilijska
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i wsypujemy do dużej miski.
  2. 2. 2.Cebulę w misce zalewamy zimną wodą, pozostawiamy na godzinę, po czym zlewamy wodę.
  3. 3. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy.
  4. 4. Namoczoną cebulę mieszamy z pomidorami.
  5. 5. Sałatę doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Polewamy olejem.
    Polewamy olejem.
  7. 7. Kolendrę drobno siekamy i posypujemy nią wierzch sałatki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.599