Zraziki z farszem mięsnym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso rosołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki z farszem mięsnym
  1. 1. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle.
  2. 2. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy namoczoną bułkę, sól, pieprz, jajo i pokrojoną cebulę.
  3. 3. Całość ponownie mielimy.
  4. 4. Mięso cielęce kroimy na 8 równych kawałków na grubość palca, solimy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  5. 5. Na zrazy nakładamy wcześniej przygotowaną masę, ściśle zwijamy i spinamy wykałaczką.
  6. 6. Obsypujemy mąką i smażymy na maśle.
  7. 7. Po chwili odlewamy masło i do zrazów dodajemy śmietanę, całość dusimy.
  8. 8. Zrazy podajemy na głębokim półmisku polane sosem ze śmietany.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.237