Polędwica na zimno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica  g  x  kcal = 0 kcal
Goleń przednia cielęca  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica na zimno
  1. 1. Przygotowujemy marynatę do mięsa z wyciśniętego soku z cytryny, trzech łyżek wina, liścia laurowego, jałowca, angielskiego i czarnego pieprzu oraz jednej pokrojonej cebuli.
  2. 2. Wyżyłowaną polędwicę szpikujemy wędzoną słoniną i zalewamy na 24 godziny marynatą.
  3. 3. Mięso wyjmujemy z marynaty, zagoto­wujemy, studzimy i ponownie zalewamy marynatą.
  4. 4. Następnego dnia osączamy polędwicę z mary­naty, solimy i nacieramy imbirem.
  5. 5. Rumienimy z obydwóch stron na maśle.
  6. 6. Wrzucamy do mięsa po­krojone pieczarki i cebulę, wlewamy resztę wina i wkładamy pokrojoną goleń.
  7. 7. Dusimy pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu rosołem.
  8. 8. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je na półmisek i polewamy przecedzonym sosem.
  9. 9. Gdy sos zastygnie, kroimy mięso w cienkie plastry.
  10. 10. Ze stężałego sosu zdejmujemy nadmiar tłuszczu, kroimy i układamy na kawałkach mięsa.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.851