Polędwica duszona z jarzynami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica środkowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica duszona z jarzynami
  1. 1. Wyżyłowaną polędwicę solimy, szpikujemy pokrojoną w paski i posypaną pieprzem słoniną.
  2. 2. Obtaczamy w mące.
  3. 3. Mięso zrumieniamy na rozgrzanym maśle.
  4. 4. Do rondla wkładamy pokrojone warzywa, ce­bulę, liść laurowy i zalewamy mięso winem.
  5. 5. Nakrywamy przykrywką i dusimy przez 1,5-2 godziny.
  6. 6. Od czasu do czasu potrawę mieszamy i podlewamy łyżką rosołu lub wody.
  7. 7. Gdy mięso będzie miękkie, kroimy je w cienkie plastry.
  8. 8. Sos podlewamy rosołem do odpowiedniej gęstości i miksujemy.
  9. 9. Polędwicę kładziemy na półmisku i polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765