Befsztyki z cebulą

Befsztyki z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazowa wołowa wewnętrzna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyki z cebulą
  1. 1. Mięso kroimy na 4 równe części.
    Mięso kroimy na 4 równe części.
  2. 2. Rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, skrapiając co pewien czas wodą.
  3. 3. Z kotletów formujemy okrągłe befsztyki i wygładzamy ich powierzchnię nożem.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy masło.
  5. 5.  Mięso tuż przed smażeniem solimy i oprószamy mąką z obu stron.
  6. 6. Wołowinę smażymy na dużym ogniu, a w międzyczasie kroimy cebule w krążki.
  7. 7. Gdy befsztyki zrumienią się z jednej strony, obracamy je i wrzucamy na patelnię cebule.
  8. 8. Całość od czasu do czasu mieszamy.
  9. 9. Gdy cebula zmięknie, podlewamy mięso i cebulę rosołem.
  10. 10. Befsztyki są gotowe, gdy rosół odparuje.
  11. 11. Należy je natychmiast podawać, ponieważ stwardnieją.
  12. 12. Najlepiej serwować befsztyki obłożone gotowanymi ziemniakami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.067