Befsztyki z cebulą

Befsztyki z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazowa wołowa wewnętrzna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyki z cebulą
  1. 1. Mięso kroimy na 4 równe części.
    Mięso kroimy na 4 równe części.
  2. 2. Rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, skrapiając co pewien czas wodą.
  3. 3. Z kotletów formujemy okrągłe befsztyki i wygładzamy ich powierzchnię nożem.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy masło.
  5. 5.  Mięso tuż przed smażeniem solimy i oprószamy mąką z obu stron.
  6. 6. Wołowinę smażymy na dużym ogniu, a w międzyczasie kroimy cebule w krążki.
  7. 7. Gdy befsztyki zrumienią się z jednej strony, obracamy je i wrzucamy na patelnię cebule.
  8. 8. Całość od czasu do czasu mieszamy.
  9. 9. Gdy cebula zmięknie, podlewamy mięso i cebulę rosołem.
  10. 10. Befsztyki są gotowe, gdy rosół odparuje.
  11. 11. Należy je natychmiast podawać, ponieważ stwardnieją.
  12. 12. Najlepiej serwować befsztyki obłożone gotowanymi ziemniakami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.848