Pieczeń wołowa duszona

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.71
7
Średnia 2.71 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń wołowa duszona
  1. 1. Z soku z dwóch cytryn, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego i pokrojonej cebuli gotujemy marynatę.
  2. 2. Mięso oczyszczamy, rozbijamy tłuczkiem, szpikujemy grubo pokrojoną sło­niną, zalewamy marynatą i odstawiamy pod przykryciem na dwa dni.
  3. 3. Podczas marynowania mięso często obracamy.
  4. 4. Rozpuszczamy w rondlu masło, wkładamy mięso i zrumieniamy z każdej strony.
  5. 5. Mięso w rondlu podlewamy łyżką zimnej wody, do­dajemy pokrojoną cebulę oraz umyte i pokrojone grzyby. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
  6. 6. Przed podaniem dodajemy pokrojonego pomidora oraz pokruszony chleb razowy. Dolewamy taką ilość wody, aby powstał gęsty sos.
  7. 7. Pieczeń kroimy i podajemy polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.058