Zrazy w sosie kaparowym

Zrazy w sosie kaparowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.75
4
Średnia 4.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy w sosie kaparowym
  1. 1. Mięso myjemy, usuwamy z niego żyły i kroimy.
    Mięso myjemy, usuwamy z niego żyły i kroimy.
  2. 2. Mielimy wraz z namoczoną bułką i wcześniej uduszoną na maśle cebulą.
  3. 3. Wbijamy jajo, solimy i dobrze mieszamy.
  4. 4. Formujemy 8 małych, okrągłych zrazów, delikatnie je spłaszczamy, obsypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  5. 5. Do pozostałego po smażeniu zrazów tłuszczu wsypujemy mąkę, mieszamy i rozprowadzamy rosołem.
  6. 6. Do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy sok z cytryny, cukier, sól i kapary.
  7. 7. Mieszamy sos i wkładamy do niego zrazy. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771