Polędwica marynowana z rożna lub z pieca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód gryczany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica marynowana z rożna lub z pieca
  1. 1. Gruby kawałek polędwicy oczyszczamy z żył i błon.
  2. 2. Przyrządzamy marynatę, mieszając ze sobą w blenderze: ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, rozmaryn, czosnek, miód gryczany, sól i pieprz
  3. 3. Szpikujemy słoniną, po czym zalewamy marynatą na 24 godziny.
  4. 4. Przed pieczeniem odsączamy mięso z marynaty, solimy i smarujmy oliwą.
  5. 5. Zawijamy w nasmarowany tłuszczem pergamin i obwiązujemy sznurkiem.
  6. 6. Pieczemy na rożnie lub w piekarniku.
  7. 7. Smarujemy mięso masłem i przyrumieniamy na patelni, na dużym ogniu.
  8. 8. Polędwicę kroimy w ukośne płaty i obkładamy przysmażonymi ziemniaki.
  9. 9. Osobno w sosjerce podajemy sos.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727