Polędwica marynowana z rożna lub z pieca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód gryczany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica marynowana z rożna lub z pieca
  1. 1. Gruby kawałek polędwicy oczyszczamy z żył i błon.
  2. 2. Przyrządzamy marynatę, mieszając ze sobą w blenderze: ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, rozmaryn, czosnek, miód gryczany, sól i pieprz
  3. 3. Szpikujemy słoniną, po czym zalewamy marynatą na 24 godziny.
  4. 4. Przed pieczeniem odsączamy mięso z marynaty, solimy i smarujmy oliwą.
  5. 5. Zawijamy w nasmarowany tłuszczem pergamin i obwiązujemy sznurkiem.
  6. 6. Pieczemy na rożnie lub w piekarniku.
  7. 7. Smarujemy mięso masłem i przyrumieniamy na patelni, na dużym ogniu.
  8. 8. Polędwicę kroimy w ukośne płaty i obkładamy przysmażonymi ziemniaki.
  9. 9. Osobno w sosjerce podajemy sos.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.136