Caldillo de Congrio - chilijska zupa rybna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetka tygrysia  g  x  kcal = 0 kcal
Węgorz  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Jalapeno  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Caldillo de Congrio - chilijska zupa rybna
  1. 1. Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamy.
  2. 2. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy. Pozostawiamy powstały sok.
  3. 3. Krewetki obieramy i oczyszczamy.
  4. 4. Węgorza obieramy ze skóry i usuwamy ości.
  5. 5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze rybnym.
  6. 6. Rozgrzewamy olej w garnku, dodajemy czosnek, cebulę i pokrojoną paprykę jalapeno. Smażymy do miękkości.
  7. 7. Dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu, około 8 minut.
  8. 8. Dodajemy węgorza i krewetki i gotujemy pod przykryciem około 2 minuty.
  9. 9. Zdejmujemy pokrywkę i dusimy na wolnym ogniu kolejne 5 minut, aż węgorz zmniejszy swoją objętość.
  10. 10. Wlewamy sok pomidorowy i doprowadzamy zupę do wrzenia.
  11. 11. Dodajemy ugotowane ziemniaki.
  12. 12. Dodajemy śmietanę.
  13. 13. Gotujemy chwilę i podajemy zupę ozdobioną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.744