Caldillo de Congrio - chilijska zupa rybna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetka tygrysia  g  x  kcal = 0 kcal
Węgorz  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Jalapeno  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Caldillo de Congrio - chilijska zupa rybna
  1. 1. Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamy.
  2. 2. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy. Pozostawiamy powstały sok.
  3. 3. Krewetki obieramy i oczyszczamy.
  4. 4. Węgorza obieramy ze skóry i usuwamy ości.
  5. 5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze rybnym.
  6. 6. Rozgrzewamy olej w garnku, dodajemy czosnek, cebulę i pokrojoną paprykę jalapeno. Smażymy do miękkości.
  7. 7. Dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu, około 8 minut.
  8. 8. Dodajemy węgorza i krewetki i gotujemy pod przykryciem około 2 minuty.
  9. 9. Zdejmujemy pokrywkę i dusimy na wolnym ogniu kolejne 5 minut, aż węgorz zmniejszy swoją objętość.
  10. 10. Wlewamy sok pomidorowy i doprowadzamy zupę do wrzenia.
  11. 11. Dodajemy ugotowane ziemniaki.
  12. 12. Dodajemy śmietanę.
  13. 13. Gotujemy chwilę i podajemy zupę ozdobioną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735