Masło pietruszkowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masło pietruszkowe
  1. 1. Młode listki pietruszki obieramy z łodyżek i płuczemy w zimnej wodzie.
  2. 2. Odsączoną pietruszkę bardzo drobno siekamy.
  3. 3. W misce rozcieramy masło z kilkoma kroplami cytryny na jednolitą masę.
  4. 4. Do masła dodajemy pietruszkę i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Całość przekładamy na talerzyk i schładzamy w lodówce.
  6. 6. Podajemy pokrojone w plasterki lub uformowane w kuleczki, na plasterku cytryny. Może być dodatkiem do befsztyku lub dodane do gotowego sosu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.509