Pieczeń z truflami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z truflami
  1. 1. Czysty kawałek mięsa (bez żył i tłuszczu) kroimy.
  2. 2. Nacieramy go cytryną i odstawiamy do następnego dnia, aby skruszał.
  3. 3. Przed pieczeniem lekko rozbijamy mięso wałkiem, solimy i szpikujemy grubo pokrojonymi truflami.
  4. 4. Masło roztapiamy w rondlu.
  5. 5. Mięso posy­pujemy mąką i rumienimy na maśle.
  6. 6. Dodajemy do mięsa drobno pokrojone jarzyny, cebulę i resztki pozostałych trufli.
  7. 7. Polewamy mięso łyżką madery i łyżką wody. Dusimy pod pokrywą, pilnując, aby równo się zrumieniło. Od czasu do czasu mieszamy i podlewamy maderą.
  8. 8. Na 2 godziny przed podaniem na stół wstawiamy pieczeń do piekarnika, aby się ładnie zrumieniła i dopiekła.
  9. 9. Sos z duszenia przecieramy przez gęste sito i dobrze podgrzewamy.
  10. 10. Mięso kroimy w płaty. Ustawiamy w środku na pół­miska piramidę z formy z ryżu z parmezanem. Polewamy zrumienioną bułeczką. Wokoło ryżu ukladamy pieczeń, polewamy gorącym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.68