Pieczeń z truflami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z truflami
  1. 1. Czysty kawałek mięsa (bez żył i tłuszczu) kroimy.
  2. 2. Nacieramy go cytryną i odstawiamy do następnego dnia, aby skruszał.
  3. 3. Przed pieczeniem lekko rozbijamy mięso wałkiem, solimy i szpikujemy grubo pokrojonymi truflami.
  4. 4. Masło roztapiamy w rondlu.
  5. 5. Mięso posy­pujemy mąką i rumienimy na maśle.
  6. 6. Dodajemy do mięsa drobno pokrojone jarzyny, cebulę i resztki pozostałych trufli.
  7. 7. Polewamy mięso łyżką madery i łyżką wody. Dusimy pod pokrywą, pilnując, aby równo się zrumieniło. Od czasu do czasu mieszamy i podlewamy maderą.
  8. 8. Na 2 godziny przed podaniem na stół wstawiamy pieczeń do piekarnika, aby się ładnie zrumieniła i dopiekła.
  9. 9. Sos z duszenia przecieramy przez gęste sito i dobrze podgrzewamy.
  10. 10. Mięso kroimy w płaty. Ustawiamy w środku na pół­miska piramidę z formy z ryżu z parmezanem. Polewamy zrumienioną bułeczką. Wokoło ryżu ukladamy pieczeń, polewamy gorącym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.961