Zrazy z farszem grzybowo-jajecznym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z farszem grzybowo-jajecznym
  1. 1. Grzyby gotujemy, drobno kroimy i podsmażamy na maśle z 1/3 posiekanej cebuli.
  2. 2. Dodajemy bułkę tartą, żółtko jaja, sól i pieprz do smaku. Całość dobrze mieszamy.
  3. 3. Część cebuli kroimy i smażymy na maśle.
  4. 4. Mięso mielimy z namoczoną i wyciśnięta bułką oraz cebulą.
  5. 5. Dodajemy jajo i przyprawiamy do smaku. Całość dobrze wyrabiamy.
  6. 6. Dzielimy na 8 równych części, rozgniatamy na płasko i nakładamy farsz grzybowy.
  7. 7. Formujemy zrazy i obsmażamy na maśle, po czym wyjmujemy na talerz.
  8. 8. Do pozostałego tłuszczu dodajemy resztę drobno posiekanej cebuli i smażymy.
  9. 9. Dodajemy mąkę, wywar z grzybów i śmietanę.
  10. 10. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  11. 11. Do sosu dodajemy zrazy i całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.75