Zrazy z farszem grzybowo-jajecznym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z farszem grzybowo-jajecznym
  1. 1. Grzyby gotujemy, drobno kroimy i podsmażamy na maśle z 1/3 posiekanej cebuli.
  2. 2. Dodajemy bułkę tartą, żółtko jaja, sól i pieprz do smaku. Całość dobrze mieszamy.
  3. 3. Część cebuli kroimy i smażymy na maśle.
  4. 4. Mięso mielimy z namoczoną i wyciśnięta bułką oraz cebulą.
  5. 5. Dodajemy jajo i przyprawiamy do smaku. Całość dobrze wyrabiamy.
  6. 6. Dzielimy na 8 równych części, rozgniatamy na płasko i nakładamy farsz grzybowy.
  7. 7. Formujemy zrazy i obsmażamy na maśle, po czym wyjmujemy na talerz.
  8. 8. Do pozostałego tłuszczu dodajemy resztę drobno posiekanej cebuli i smażymy.
  9. 9. Dodajemy mąkę, wywar z grzybów i śmietanę.
  10. 10. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  11. 11. Do sosu dodajemy zrazy i całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.781