Nadziewana pieczeń z renifera w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziewana pieczeń z renifera w sosie pomidorowym
  1. 1. Mięso oczyszczamy z żył.
  2. 2. Gotujemy marynatę z soku z cytryny, 50ml wina, pokrojonych warzyw, cebuli i przypraw.
  3. 3. Ostudzoną marynatą zalewamy mięso. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
  4. 4. Wyjmujemy mięso z marynaty, rozbijamy je wałkiem, obsypujemy pieprzem, solą i obrumieniamy z każdej strony na maśle.
  5. 5. Pod pieczeń układamy warzywa z marynaty, pokrojoną cebulę i rozkrojone pomidory.
  6. 6. Dusimy całość pod przykryciem przez dwie godziny, od czasu do czasu dodając odrobinę wody. Mięso polewamy winem, aby skruszało.
  7. 7. Miękkie mięso kroimy w cienkie plastry i układamy na półmisku.
  8. 8. Polewamy sosem spod pieczeni przetartym przez sito.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia szwedzka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747