Ciasto dyniowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto dyniowe
  1. 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę.
  2. 2. Dodajemy masło i dokładnie siekamy je z mąką.
  3. 3. Dodajemy 3-4 łyżki zimnej wody i zagniatamy ciasto.
  4. 4. Formujemy z ciasta kulę, przykrywamy ją i wstawiamy do lodówki na 0,5 godziny.
  5. 5. Dynię obieramy, kroimy na kawałki i miksujemy.
  6. 6. Do miski wlewamy mleko, wsypujemy oba rodzaje cukru, dodajemy 2 szklanki zmiksowanej dyni, imbir, cynamon i gałkę muszkatołową oraz jajka. Całość miksujemy na jednolitą masę.
  7. 7. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do temperatury 200°C.
  8. 8. Rozwałkowujemy ciasto na okrągły placek, wykładamy nim dno i boki tortownicy.
  9. 9. Na ciasto wykładamy masę dyniową.
  10. 10. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez około godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.371