Zrazy w kaparach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy w kaparach
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i smażymy z 1 łyżką masła.
  2. 2. Mięso mielimy z namoczoną i wyciśnięta bułką oraz z posiekaną, zeszkloną cebulą.
  3. 3. Dodajemy jajo i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość dobrze wyrabiamy.
  4. 4. Przygotowaną masę dzielimy na 8 równych części i wygładzamy.
  5. 5. Obsypujemy bułką tarta i obsmażamy na maśle(50g).
  6. 6. Przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła(10g), podlewamy ją rosołem, dodajemy sok z cytryny i sól do smaku.
  7. 7. Sos doprowadzamy do wrzenia i dodajemy do niego umyte kapary.
  8. 8. Zrazy dusimy na maśle(30g) pod przykryciem.
  9. 9. Podajemy na głębokim półmisku polane sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.382