Zraziki w śmietanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki w śmietanie
  1. 1. W misce ucieramy żółtka z masłem ( 3 łyżki).
  2. 2. Mięso mielimy w maszynce do mielenia i mieszamy dodając masło(2 łyżki) i namoczoną a następnie wyciśniętą bułkę
  3. 3. Mięso wkładamy do miski z masłem i żółtkami, solimy i dokładnie wyrabiamy.
  4. 4. Dzielimy na 8 równych części i formujemy okrągłe, płaskie zrazy.
  5. 5. Zrazy obsypujemy bułką tartą i podsmażamy na maśle(3 łyżki).
  6. 6. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do rondla a następnie dodajemy ziele angielskie.
  7. 7. Do sosu dodajemy zrazy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  8. 8. Danie dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.933