Pieczeń nadziewana chrzanem w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń nadziewana chrzanem w sosie pomidorowym
  1. 1. Mięso oprószamy mąką oraz solą i rumienimy z każdej strony na maśle (5dkg).
  2. 2. Dodajemy pokrojoną cebulę i obrane, oczyszczone z ziaren pomidory.
  3. 3. Dusimy całość pod przykryciem przez godzinę, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem, aby mięso nie wyschło. Gdy sos się wygotuje, dodajemy niewielką ilość wody.
  4. 4. Ucieramy chrzan i przelewamy go gorącym sokiem z cytryny.
  5. 5. Dodajemy 2dkg masła, bułkę tartą, sól i cukier do smaku i całość mieszamy.
  6. 6. Miękką pieczeń kroimy w cienkie podwójne plastry, nie przecinając ich do końca.
  7. 7. Między dwa plastry nakładamy chrzanowy farsz i zlepiamy je ze sobą.
  8. 8. Nafaszerowane mięso dusimy jeszcze przez pół godziny.
  9. 9. Przed podaniem polewamy pieczeń przetartym sosem pomidorowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia szwedzka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.621