Pieczeń nadziewana grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń nadziewana grzybami
  1. 1. Mięso oprószamy solą oraz mąką i obsmażamy z każdej strony na maśle, a następnie dusimy razem z poszatkowaną cebulą.
  2. 2. Oddzielnie gotujemy grzyby.
  3. 3. Pieczeń od czasu do czasu podlewamy wodą z grzybów.
  4. 4. Miękkie grzyby studzimy i bardzo drobno siekamy.
  5. 5. Wrzucamy je do rondla. Dodajemy do nich posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
  6. 6. Do całości dosypujemy bułkę tartą i wlewamy połowę śmietany zmieszanej z żółtkiem.
  7. 7. Tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso, po czym dusimy je jeszcze przez 5 godzin.
  8. 8. Pod koniec duszenia dolewamy do pieczeni pozostałą śmietanę i sok z cytryny.
  9. 9. Pieczeń podajemy polaną sosem własnym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.639