Pieczeń wieprzowa nadziewana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Słodka chałka  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń wieprzowa nadziewana
  1. 1. Rozbijamy mięso na cienki płat. Wyrównujemy nożem, solimy.
  2. 2. Strzępy mięsa odcinamy i mielimy w maszynce wraz z oczyszczonymi sardelami, słoniną, bułką i ugotowanymi grzybami.
  3. 3. Do zmielonej masy dodajemy pieprz, sól, ziele angielskie, pół liścia laurowego i jajo.
  4. 4. Drobno posiekaną cebulę dusimy na maśle. Dodajemy ją do mięsa.
  5. 5. Dokładnie mieszamy łyżką całą masę i smarujemy rozbity płat mięsa.
  6. 6. Zwijamy mięso, spinamy cienkimi patyczkami. Całość sznurujemy nitką i solimy z wierzchu.
  7. 7. Tak przygotowaną pieczeń oprószamy mąką i obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu.
  8. 8. Dodajemy do rondla drobno pokrojone jarzyny i ćwiartki pomidorów.
  9. 9. Zalewamy wywarem, który został nam z gotowania grzybów. Wszystko dusimy przez godzinę.
  10. 10. Dodajemy śmietanę, gotujemy.
  11. 11. Z miękkiej pieczeni usuwamy nitki i patyczki. Kroimy ją na plastry, układamy na półmisku i polewamy przetartym sosem.
  12. 12. Podajemy z knedlami lub gotowanymi ziemniakami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819