Tort ułański

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort ułański
  1. 1. Rodzynki myjemy i gotujemy w winie aż napęcznieją.
  2. 2. Masło(25dkg), trzy cale jaja, trzy żółtka, drożdże, śmietanę, cukier, szczyptę cynamonu i mąkę zagniatamy na ciasto i zostawiamy, aby wyrosło.
  3. 3. Smarujemy tortownicę masłem, rozciągamy na niej ciasto na grubość trzonka od noża i posypujemy ugotowanymi rodzynkami, poszatkowanymi migdałami, cukrem pudrem i cynamonem.
  4. 4. Na wierzchu układamy z reszty ciasta małe wałeczki oraz naokoło brzeg, zostawiamy do wyrośnięcia.
  5. 5. Smarujemy rozbitymi jajami, posypujemy cukrem i pieczemy w niezbyt gorącym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.797