Pieczeń zawijana z cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zawijana z cielęciną
  1. 1. Zrazówkę rozbijamy na cienki płat i oprószamy ją solą.
  2. 2. Cielęcinę mielimy ze słoniną.
  3. 3. Do mielonego mięsa dodajemy posiekaną i podduszoną cebulę, bułkę tartą i jajo. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy równo na płat zrazówki.
  4. 4. Mięso zwijamy jak struclę, a końce wkładamy do środka. Związujemy dokładnie grubą nicią.
  5. 5. W rondlu rozgrzewamy masło i układamy na nim pieczeń. Smażymy, aby się zarumieniła.
  6. 6. Warzywa kroimy, wkładamy do rondla i dolewamy 2 łyżkami wody.
  7. 7. Dusimy 30 minut pod przykryciem.
  8. 8. Po upływie tego czasu przekładamy pieczeń do piekarnika nagrzanego do około 150/160°C i zapiekamy przez godzinę aż mięso zmięknie.
  9. 9. Miękkie mięso wyjmujemy i kroimy w ukośne płaty. Układamy na półmisku i obkładamy warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854