Pieczeń zawijana z cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zawijana z cielęciną
  1. 1. Zrazówkę rozbijamy na cienki płat i oprószamy ją solą.
  2. 2. Cielęcinę mielimy ze słoniną.
  3. 3. Do mielonego mięsa dodajemy posiekaną i podduszoną cebulę, bułkę tartą i jajo. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy równo na płat zrazówki.
  4. 4. Mięso zwijamy jak struclę, a końce wkładamy do środka. Związujemy dokładnie grubą nicią.
  5. 5. W rondlu rozgrzewamy masło i układamy na nim pieczeń. Smażymy, aby się zarumieniła.
  6. 6. Warzywa kroimy, wkładamy do rondla i dolewamy 2 łyżkami wody.
  7. 7. Dusimy 30 minut pod przykryciem.
  8. 8. Po upływie tego czasu przekładamy pieczeń do piekarnika nagrzanego do około 150/160°C i zapiekamy przez godzinę aż mięso zmięknie.
  9. 9. Miękkie mięso wyjmujemy i kroimy w ukośne płaty. Układamy na półmisku i obkładamy warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.882