Pieczeń zawijana z cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zawijana z cielęciną
  1. 1. Zrazówkę rozbijamy na cienki płat i oprószamy ją solą.
  2. 2. Cielęcinę mielimy ze słoniną.
  3. 3. Do mielonego mięsa dodajemy posiekaną i podduszoną cebulę, bułkę tartą i jajo. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy równo na płat zrazówki.
  4. 4. Mięso zwijamy jak struclę, a końce wkładamy do środka. Związujemy dokładnie grubą nicią.
  5. 5. W rondlu rozgrzewamy masło i układamy na nim pieczeń. Smażymy, aby się zarumieniła.
  6. 6. Warzywa kroimy, wkładamy do rondla i dolewamy 2 łyżkami wody.
  7. 7. Dusimy 30 minut pod przykryciem.
  8. 8. Po upływie tego czasu przekładamy pieczeń do piekarnika nagrzanego do około 150/160°C i zapiekamy przez godzinę aż mięso zmięknie.
  9. 9. Miękkie mięso wyjmujemy i kroimy w ukośne płaty. Układamy na półmisku i obkładamy warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.955