Ozór peklowany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wieprzowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ozór peklowany
  1. 1. Ozór moczymy w zimnej wodzie przez 0,5 godziny.
  2. 2. Osuszamy go i nacieramy solą zmieszaną z saletrą.
  3. 3. Układamy ciasno w kamiennym garnku, kładziemy na wierzchu przyprawy, przyciskamy denkiem i stawiamy w piwnicy lub chłodnym miejscu.
  4. 4. Codziennie obracamy i nacieramy marynatą z soli, żeby zachować jego świeżość.
  5. 5. Po 14 dniach wymywamy ozór w wodzie i gotujemy przez 3-4 godziny.
  6. 6. Kiedy będzie miękki, ściągamy skórę, kroimy go w plastry i układamy na półmisku.
  7. 7. Na wierzchu polewamy podsmażonym masłem, posypujemy utartym chrzanem i posiekanymi drobno, ugotowanymi na twardo jajami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.194