Gołąbki kapuściane z ziemniakami

Gołąbki kapuściane z ziemniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kiszona kapusta z kminkiem  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana nieprażona (krakowska)  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki kapuściane z ziemniakami
  1. 1. Obieramy kilogram ziemniaków, następnie myjemy je i trzemy na tarce.
    Obieramy kilogram ziemniaków, następnie myjemy je i trzemy na tarce.
  2. 2. Miskę z ziemniakami przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do czasu, aż na powierzchni pojawi się sok.
  3. 3. Odcedzamy ziemniaki.
  4. 4. Gotujemy kaszę do miękkości.
  5. 5. Pozostałą część ziemniaków również obieramy i myjemy. Gotujemy je we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  6. 6. Ugotowane ziemniaki mieszamy ze startymi.
  7. 7. Na patelni rozgrzewamy połowę masła i podsmażamy na nim posiekaną cebulę.
  8. 8. Do ziemniaków dodajemy cebulę i kaszę, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  9. 9. Przygotowany farsz nakładamy na liście kiszonej kapusty, ciasno je zwijamy w ruloniki.
  10. 10. Gołąbki ciasno układamy w garnku.
  11. 11. Gotujemy na wolnym ogniu.
  12. 12. Przekładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego, zalewamy gorącą wodą, dodajemy pozostałe masło i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  13. 13. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez kilka minut.
  14. 14. 
  15. 15. Gołąbki kapuściane najlepiej smakują następnego dnia, podsmażone na maśle.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.843