Gołąbki kapuściane z ziemniakami

Gołąbki kapuściane z ziemniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kiszona kapusta z kminkiem  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana nieprażona (krakowska)  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki kapuściane z ziemniakami
  1. 1. Obieramy kilogram ziemniaków, następnie myjemy je i trzemy na tarce.
    Obieramy kilogram ziemniaków, następnie myjemy je i trzemy na tarce.
  2. 2. Miskę z ziemniakami przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do czasu, aż na powierzchni pojawi się sok.
  3. 3. Odcedzamy ziemniaki.
  4. 4. Gotujemy kaszę do miękkości.
  5. 5. Pozostałą część ziemniaków również obieramy i myjemy. Gotujemy je we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  6. 6. Ugotowane ziemniaki mieszamy ze startymi.
  7. 7. Na patelni rozgrzewamy połowę masła i podsmażamy na nim posiekaną cebulę.
  8. 8. Do ziemniaków dodajemy cebulę i kaszę, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  9. 9. Przygotowany farsz nakładamy na liście kiszonej kapusty, ciasno je zwijamy w ruloniki.
  10. 10. Gołąbki ciasno układamy w garnku.
  11. 11. Gotujemy na wolnym ogniu.
  12. 12. Przekładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego, zalewamy gorącą wodą, dodajemy pozostałe masło i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  13. 13. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez kilka minut.
  14. 14. 
  15. 15. Gołąbki kapuściane najlepiej smakują następnego dnia, podsmażone na maśle.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67