Wieprzowa pieczeń nadziewana wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowa pieczeń nadziewana wątróbką
  1. 1. Mięso wieprzowe rozbijamy na cienki płat, solimy i dodajemy pieprz.
  2. 2. Kroimy cebulę w plastry, dusimy w rondlu z masłem do momentu aż cebula będzie miękka.
  3. 3. Dodajemy pokrojoną wątróbkę i smażymy na dużym ogniu.
  4. 4. Mielimy wątróbkę wraz z podsmażoną ce­bulą, dodając świeżą słoninę i bułkę tartą.
  5. 5. Mieszamy wszystko z jajem, solą i pieprzem.
  6. 6. Rozsmarowujemy na rozbitym płacie mięsa, po czym mocno zwijamy i przewiązujemy nitką.
  7. 7. Układamy mięsne rulony w rondlu.
  8. 8. Dodajemy masło i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150°C.
  9. 9. Podczas pieczenia polewamy pieczeń rosołem.
  10. 10. Pod koniec pieczenia dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  11. 11. Gdy mięso będzie miękkie, wylewamy tłuszcz do małego rondelka, dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu. Dodajemy wino i rosół. Na koniec do sosu wrzucamy kapary i pieczarki.
  12. 12. Przed podaniem pieczeń kroimy.
  13. 13. Sos podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.218