Wieprzowa pieczeń nadziewana wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowa pieczeń nadziewana wątróbką
  1. 1. Mięso wieprzowe rozbijamy na cienki płat, solimy i dodajemy pieprz.
  2. 2. Kroimy cebulę w plastry, dusimy w rondlu z masłem do momentu aż cebula będzie miękka.
  3. 3. Dodajemy pokrojoną wątróbkę i smażymy na dużym ogniu.
  4. 4. Mielimy wątróbkę wraz z podsmażoną ce­bulą, dodając świeżą słoninę i bułkę tartą.
  5. 5. Mieszamy wszystko z jajem, solą i pieprzem.
  6. 6. Rozsmarowujemy na rozbitym płacie mięsa, po czym mocno zwijamy i przewiązujemy nitką.
  7. 7. Układamy mięsne rulony w rondlu.
  8. 8. Dodajemy masło i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150°C.
  9. 9. Podczas pieczenia polewamy pieczeń rosołem.
  10. 10. Pod koniec pieczenia dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  11. 11. Gdy mięso będzie miękkie, wylewamy tłuszcz do małego rondelka, dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu. Dodajemy wino i rosół. Na koniec do sosu wrzucamy kapary i pieczarki.
  12. 12. Przed podaniem pieczeń kroimy.
  13. 13. Sos podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.935