Kapusta nadziewana z sosem pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kapusta nadziewana z sosem pomidorowym
  1. 1. Wkładamy główkę kapusty do wrzątku.
  2. 2. Miękką kapustę, rozbieramy ją z liści i ponownie wkładamy do wrzątku. Gotujemy kilka razy.
  3. 3. Następnie wylewamy ją na sito, aby dobrze ociekła z wody i przestygła.
  4. 4. Mięso przyprawiamy w taki sam sposób, jak sznycle. Dodajemy namoczoną tartą bułkę. Dokładnie mieszamy.
  5. 5.  Tak przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty. Bardzo ciasno zwijamy i układamy w rondlu.
  6. 6. Całość podlewamy gorącym rosołem lub wodą i dusimy wolno pod przykryciem.
  7. 7. Oddzielnie robimy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy przetarte pomidory i rozprowadzamy wodą.
  8. 8. Pod koniec gotowania kapusty, dolewamy do niej sosu pomidorowego i dusimy do miękkości.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.601