Pieczeń zawijana z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń zawijana z grzybami
  1. 1. Dzień przed przygotowaniem pieczeni gotujemy grzyby.
  2. 2. Mielimy je dwukrotnie wraz ze słoniną.
  3. 3. Dwie cebule szatkujemy i dusimy na maśle.
  4. 4. Dodajemy do nich zmielone grzyby, bułkę, łyżkę posiekanej pietruszki, sól i pieprz.
  5. 5. Całość smażymy.
  6. 6. Pod koniec smażenia dodajemy śmietanę i wbijamy jajo.
  7. 7. Mięso rozbijamy na cienki płat i skrapiamy je sokiem z cytryny.
  8. 8. Smarujemy mięso przygotowanym farszem i zwijamy.
  9. 9. Przygotowaną pieczeń wkładamy do rondla i rumienimy na maśle.
  10. 10. Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, seler, cebulę, kalarepę oraz obranego i pokrojonego pomidora.
  11. 11. Pieczeń podlewamy wywarem z grzybów.
  12. 12. Do całości dodajemy sok z cytryny i dusimy przez 30 minut. Po 30 minutach przekładamy do piekarnika i pieczemy.
  13. 13. Przed podaniem pieczeń kroimy w plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.992