Gołąbki z kapusty z rodzynkami

Gołąbki z kapusty z rodzynkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
2
Średnia 2.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki z kapusty z rodzynkami
  1. 1. Z mięsa usuwamy żyły i mielimy w maszynce razem z bułką.
    Z mięsa usuwamy żyły i mielimy w maszynce razem z bułką.
  2. 2. Dodajemy uduszoną na smalcu cebulę, sól, pieprz, przebrane rodzynki i jajo. Dokładnie mieszamy.
  3. 3. Sparzamy kapustę, rozbieramy liście i ścinamy grzbiety.
  4. 4. Przygotowaną masę nakładamy na każdy liść, zwijamy ciasno jak krokiet, a końce chowamy do środka.
  5. 5. Układamy ciasno w rondlu, podlewamy 1/4 litra gorącej wody i dusimy pod przykrywką.
  6. 6. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę z masła, mąki i drobno pokrojonej cebuli.
  7. 7. Zasmażkę rozprowadzamy rosołem, barwimy karmelem i dodajemy sok z cytryny.
  8. 8. W miarę wyparowywania wody z duszonej kapusty, podlewamy ją sosem.
  9. 9. Dusimy na wolnym ogniu około godzinę.
  10. 10. Na półmisku polewamy pozostałym sosem, przybieramy koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.645