Potrawa z włoskiej kapusty z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z włoskiej kapusty z ryżem
  1. 1. Gotujemy ryż w 1/2 l wody tak, aby miał konsystencję gęstej kaszy.
  2. 2. Gotujemy grzyby.
  3. 3. Ostudzone grzyby bardzo drobno siekamy.
  4. 4. W międzyczasie na połowie masła smażymy jedną cebulę.
  5. 5. Do cebuli dodajemy posiekane grzyby, pieprz i sól.
  6. 6. Całość mieszamy z ryżem.
  7. 7. Na sparzone liście kapusty wykładamy farsz, zwijamy w ruloniki i wkładamy do rondla.
  8. 8. Podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu.
  9. 9. Przygotowujemy sos z 4dag masła, mąki i drobno posiekanej cebuli, rozprowadzamy wywarem grzybowym i wlewamy do kapusty.
  10. 10. Dusimy jeszcze kilkanaście minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.743