Potrawa z włoskiej kapusty z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z włoskiej kapusty z ryżem
  1. 1. Gotujemy ryż w 1/2 l wody tak, aby miał konsystencję gęstej kaszy.
  2. 2. Gotujemy grzyby.
  3. 3. Ostudzone grzyby bardzo drobno siekamy.
  4. 4. W międzyczasie na połowie masła smażymy jedną cebulę.
  5. 5. Do cebuli dodajemy posiekane grzyby, pieprz i sól.
  6. 6. Całość mieszamy z ryżem.
  7. 7. Na sparzone liście kapusty wykładamy farsz, zwijamy w ruloniki i wkładamy do rondla.
  8. 8. Podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu.
  9. 9. Przygotowujemy sos z 4dag masła, mąki i drobno posiekanej cebuli, rozprowadzamy wywarem grzybowym i wlewamy do kapusty.
  10. 10. Dusimy jeszcze kilkanaście minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.091